‘Biarlah ayah tak nak balik, satu hari nanti dia pasti balik cari mak & waktu itu mak dah tak ada’

...menulis kisah ini, hati terasa sedih sgt. Teringat arwah mak & segala derita yg arwah mak tanggung sebelum dijemput Ilahi. Saya msh ingat kata-kata arwah mak. “Biarlah ayah tak nak...

‘Mak, kenapa Allah ambil balik mata Abang Chik?’

...27 February 2017 | 3:10 pm 16 November 2015, dunianya tiba-tiba kelam sebelum akhirnya bibirnya jg tak mampu lagi berkata-kata. “Mak, kenapa mak tak buka lampu?” Berderau darah si...

‘Mak, kalau ada apa-apa terjadi pd Kak Ngah, gunakan set kain kapan ini ya?’

...tak nak) saya nekad order set tersebut. Letak alamat di rumah parents di Seremban (nampak tak excited pun kan nak dapat?). Sebelum tarikh birthday saya, mak kata ada dapat parcel...

Novel Justeru Impian Di Jaring – Komsas Tingkatan 3 – Info

...tak SEINDAH MIMPI. Syahir (anak bongsu) terleka ketika makan sambil menonton televisyen bersama emak & Kak Uda Syahrizah (pegawai perubatan UKM). Syahir jarang-jarang dapat menikmati masakan ibunya kerana tinggal menyewa...

‘Tolong jaga adab anak anda di tempat awam’ – Doraeloq

...kalau kena dekat aku, memang aku tampar mulut budak ini, dgn mak-mak dia aku tampar sekali. Eh bodoh, kalau tak tahu macam mana nak jaga anak, tak payah buat anak....

‘Ya Allah, pellharalah anak kaki lima ini…’

...yg merengek-rengek, disumbatnya ibu jari untuk dihisap & si kecil itu berhenti menangis. dlm hati saya menangis melihat keadaan mereka berdua. “Mak km di mana?” soal saya pd si abang....

‘Saya tak ada buku cikgu, ayah belum dapat gaji lagi’

...pernah susah dulu, saya tahu bagaimana rasa & keadaannya di tempat dia. Terima kasih mak & ayah yg berhabis & berkorban untuk saya suatu masa dulu. Apalah sgt senaskah buku...

‘Isteri tiada sesiapa lagi setelah berkahwin dgn suami’

...Segala suka duka semuanya diharungi bersama kita. Ada mak ayah menangis setelah anak sah menjadi isteri orang. Mereka gembira dlm masa yg sama, mereka risau & berharap agar kita mampu...

‘Ini pengalaman aku bagaimana sakitnya bila organ-organ ini diketuk pintu neraka’

...“Redho la dgn sakit atau sakit itu kifarah” Memang minta penampak mak kau hijau. Kalau tak redha, dah lama terjun bangunan la wei. Please be aware or whatever you consume...

‘Suami saya tak romantik macam suami awak…’

...sudah dikira romantik. Dia bawa kita balik rumah mak ayah kita, jenguk keluarga kita, itu romantik. Carilah romantiknya suami kita pd perkara biasa-biasa yg dilakukannya. Suami akan sgt menghargainya. Pejamkan...