‘Esok nak nikah, tiba-tiba muka jadi buruk dek disantau kawan baik sendiri’

...lepas minum madu. Jadi aku salahkan madu. Aku cuba fikir positif & ambil mood sebab nak bertunang lagi tiga hari walaupun hati aku sebenarnya sedih sgt. Masa bertunang, aku nampak...

‘Biarlah ayah tak nak balik, satu hari nanti dia pasti balik cari mak & waktu itu mak dah tak ada’

...beradik pun tak percaya cakap mak kerana lebih percaya pd ayah. Ayah bagi alasan tempat kerja baru ayah jauh. Jadi ayah tak boleh nak pulang ke rumah selalu. Duit belanja...

Syarat Kemasukan & Kategori Pemohon ke IPTA Sesi 2017/2018 – Info

...10 February 2017 | 3:07 pm Untuk memohon memasuki IPTA/ Matrikulasi/ ILKA & Politeknik Sesi 2017/2018, pemohon mestilah mematuhi & menepati syarat-syarat am yg telah ditetapkan. Kegagalan pemohon mematuhi...

Cara & Syarat Kelayakan Masuk MRSM Tingkatan 1 & 4 – Info

...18 November 2016 | 2:25 pm Berikut adalh cara memohon masuk & syarat kelayakan kemasukan MRSM untuk Tingkatan 1 & 4 di seluruh Semenanjung Malaysia. MRSM merupakan antara sekolah...

Ini cabaran yg perlu dilalui bila bercinta, bertunang & berkahwin dgn anggota tentera

...mulalah si GF merajuk bagai mogok tak nak mesej, tak nak jawab panggilan sebab tak jadi keluar dating. Betul tak? Mulalah si BF pening kepala nak pujuk GF. Tetapi situasi...

Permohonan Masuk Kolej Vokasional & Sekolah Teknik 2017 – Info

...20 Disember 2016 Pemprosesan Permohonan (BPM): akan dikemaskini Sesi Temuduga (Sekiranya perlu) & Pemilihan: akan dikemaskini Semakan Keputusan Kemasukan Secara Online: akan dikemaskini Pendaftaran Masuk: akan dikemaskini Syarat-Syarat Kemasukan ke...

‘Suruh adik ipar minta maaf kalau nak mudah bersalin’

...& sedar bila mereka berada di tempat aku. dgn izin Allah, doa saya dimakbulkan. Bukan saya nak kata Allah dengar doa saya tetapi apa yg terjadi pd dia, itu yg...

‘Mak, kalau ada apa-apa terjadi pd Kak Ngah, gunakan set kain kapan ini ya?’

...26 February 2017 | 1:50 am Sebenarnya saya dah hadiahkan benda ini untuk diri sendiri ketika birthday saya bulan Januari lalu. Tiada kekuatan nak share. InshaAllah hari ini dibukakan...

Isteri takkan tinggalkan suami walaupun dlm keadaan susah berbanding perempuan simpanan

...Di belakang, mau budak itu jadi mangsa dera. Buka mulut, pasti dah kena ‘akibatnya’ nanti. 7. Isteri minta duit lebih sikit untuk beli barang dapur, tapi suami tak nak bagi....

‘Nak cium acik, boleh tak?’ – Anak ini rindu belaian ibunya

...& tangan. Jadi petang semalam semasa hantar si kakak ke sekolah petang, saya tergerak hati nak tanya dia. “Emak kerja ke?” “Mak kerja misi, ayah kerja polis,” jawabnya. “Oh, patutlah...